Instruktørar på Ungfolk 2017


Lars Erik Øygarden

Foto: Lotte de Vries

Kursleiar * Hardingfele

Lars Erik er leiar i Telemark folkemusikklag og har spela hardingfele sidan 6-års alderen. Gjekk på musikkskulen i Vinje kommune i 8 år og har studera folkemusikk ved Høgskulen i Telemark (no HSN) på Rauland. Har jobba i Vinje kulturskule sidan 2015 og har omlag 20 elevar på hardingfele der. Høyrde mykje spel i barndommen frå far som er spelemann og gamle plater og kassettar. I seinare tid også delteke mykje på kappleikar og vart A-klassespelemann i 2015 på Fagernes. Har spelet i telemarkstradisjon, men også stor interesse for hardingfelespel frå andre distrikt, samt felespel frå mellom anna Sverige og Irland. Lars Erik var leiar for UngFolk i 2011, og har vore mykje nytta som feleinstruktør og dansespelemann ved ulike kurs.

Lars-Ingar Meyer Fjeld

Hardingfele

Lars-Ingar Meyer Fjeld er A-klassing på hardingfele og har spesialisert seg i spelet fra Telemark. Han har lært mesteparten av slåttene sine av Per Anders Buen Garnås, Ottar Kåsa og Christian Borlaug, men har og vært mye rundt å besøkt eldre spelemenn. Lars-ingar har opparbeidet seg et stort slåtterepertoar og har mange års erfaring med undervisning på hardingfele.


Ingebjørg Lognvik Reinholdt

Kveding

Ingebjørg Lognvik Reinholdt er ein kvedar frå Seljord i Telemark. Mens andre ungar høyrde på MTV, gjekk seks år gamle Ingebjørg opp til Ragnar Haugstøl og lærde seg gamle Seljordsviser. Sida den gong har ho kveda, sunge viser, vært med i teateroppsetningar, heldt konsertar og kurs, samt fordjupa seg i folketradisjonane. Ho er utdanna ved Høgskulen i Telemark og Norges Musikkhøgskole. Gjennom utdanning og oppvekst har ho opparbeida seg ein rik kunnskap om sangtradisjonane i Telemark. Ho fokuserar på breidde i repertoaret, personleg stil/utforming og formidling.

Ingebjørg er for tida aktuell med forestillinga ”Soga om Guro Heddeli” og kvedarduoen Fivil. 

Ingebjørg forelska seg tidlig i korleis folkemusikkens humoristiske, vakre og mørke skildringar fangar livet i all sin galskap. Både livet no og livet då, uløyseleg knyta saman.

Dette ynskjer ho å gje vidare.

Ingebjørg har vore instruktør i fleire år på Ungfolk.

Simen Iversen

Foto: Marta Kjøllesdal, Bø blad

Munnharpe

Simen Iversen har etter eit munnharpekurs for halvanna år sidan med Anders Røine ikkje vært adskilt fra harpa ein einaste dag! Han har sidan lært mykje fra Røine. I tillegg tar han årsstudium på folkemusikklinja ved Høgskulen i Sørøst-Norge, der han har fått lært av Ånon Egeland. Det siste året har han hatt fleirfoldige timer ved smia og smidd ei mengde harper, og har med dette tatt ett så bratt stup ned i munnharpeverden som det lar seg gjære. Han har og erfaring som instruktør fra tidlegare.


Birgit Haukås

Foto: Anbjørg Myhra Bergwitz

Dans * Dansespel

Birgit begynte å danse da hun ble dratt med av noen venner på bygda dansar i Telemark, våren 2014. Etter å ha fått et innblikk i hva folkedans var, ble hun med på danseøving i Tinn gjennom kulturskolen, og der er hun fortsatt.
Birgit sine læremestere er lærerne fra kulturskolen i Tinn, Unni Boksasp og Torbjørn Rua Dokken. I tillegg har noen fra den eldre dansegenerasjonen fra Tinn trådd til i undervisningen. Utenom kulturskolen har hun hatt en rekke gode danselærere fra Telemark og Buskerud.
Birgit har deltatt på omtrent alle lokalkappleiker i Telemark, men også reist rundt sammen med resten av Tinndølene til andre fylker, og selvfølgelig deltatt på landskappleik flere ganger. I tillegg til all dansingen, spiller Birgit hardingfele med Lars-Ingar Meyer Fjeld som lærer.

Knut Boksasp Berge

Foto: Knut Utler

Dans

Knut begynte å danse i 2009, og har siden vært med i kulturskolen i Tinn. Han har vært en del av Frikar jr. som har hatt en rekke helgesamlinger i Valdres det siste året. I forbindelse med dette fikk han være med på å underholde under årets Ungdoms OL på Lillehammer.
Knut har også vært med på Bygda Dansar, der har det vært forskjellige kurs om dansetradisjoner fra rundt om i Telemark. De vant juniorklassa på landskappleiken i Vågå 2016, og fikk være med på meisterkonserten i operaen 2016. I tillegg til dette har de sammen med Tinndølan vært med på den 8. sesongen av Norske Talenter, der de kom helt til den store finalen.
Knut sine læremestere er lærerne fra kulturskolen i Tinn, Unni Boksasp og Torbjørn Rua Dokken. I tillegg har noen fra den eldre dansegenerasjonen fra Tinn trådd til i undervisningen. Utenom kulturskolen har han hatt en rekke gode danselærere fra Telemark og Buskerud.
Knut har deltatt på omtrent alle lokalkappleiker i Telemark, men også reist rundt sammen med resten av Tinndølene til andre fylker, og selvfølgelig deltatt på landskappleik flere ganger. I tillegg til all dansingen, spiller Knut hardingfele med Lars-Ingar Meyer Fjeld som lærer.